Премиерът Пламен Орешарски издаде заповеди за назначаването им

Премиерът Пламен Орешарски издаде заповеди за назначаването на още петима заместник-министри, съобщиха от правителствената информационна служба.


На зам.-министерското кресло на финансите ще седне Людмила Елкова. Тя е работила във финансовото министерство в продължение на девет години, като последната й длъжност е директор на дирекция „Данъчна политика”. Била е и консултант по управление на проекти към Българския институт за стандартизация и консултант по проекти на ЕС на свободна практика.

 

Зам.-министър на регионалното развитие ще стане Добромир Симидчиев, който от октомври 2011 г. изпълнява същата длъжност.


За зам.-министър на вътрешното ведомство се предлага кандидатурата на Иван Иванов – юрист по образование. Завършил е Школата за политически мениджмънт във Фрайбург, Германия. В последните шест години е главен юрисконсулт на „Билдинг Строй Експрес” ЕООД. Преди това е ръководил офиса на „Воинтех” ЕООД в Шумен.


За поста зам.-министър на транспорта се предлага Петър Киров – и той е юрист по образование. Целият му трудов стаж е преминал на различни длъжности в Изпълнителна агенция „Морска администрация”, като от септември 2008 г. е назначен на поста зам.-изпълнителен директор на агенцията.


Петият бъдещ зам.-министър е Атанаска Тенева, чието име се спряга за образователното ведомство. Тенева е математик и философ по образование. В момента е преподавател в Университета по хранителни технологии в Пловдив. Била е народен представител в 39-ото и 40-ото Народно събрание.