Волен Сидеров нападна президента, Бойко Борисов напусна залата

Със скандал започна Консултативният съвет по национална сигурност

 

Вместо да говорят по темите, които са в реда на съвета, лидерът на "Атака" Волен Сидеров започна да напада президента Росен Плевнелиев за появилите се информации за участието на държавния глава в офшорни компании.

 

Заради скандала лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов напусна залата, а Плевнелиев помоли юристите да проверят дали може лидерът на „Атака” да бъде отстранен от заседанието. 

 

След като напрежението не стихна Плевнелиев даде 15 минути почивка.

 

Скандал между Сидеров и Мария ИвановаСлед обявяването на 15-минутна почивка, Волен Сидеров влезе в словесен сблъсък с шефа на пресцентъра на президента Мария Иванова. 

 

„Това не ви е бащината къща,  явно вече няма правила”, каза Сидеров на Иванова. Този скандал приключи, когато журналистите се оттеглиха.

 

По-късно заседанието на Консултативния съвет по национална сигурност беше подновено без присъствието на Бойко Борисов и без журналисти.

 

Обзор на скандала по време на КСНСКъм 12 часа заседанието напусна и премиерът Пламен Орешарски. Той не отговори на журналистически въпрос кой му е предложил Иван Иванов за зам.-министър на МВР. Министър-председателят бързаше, вероятно заради визитата си в Брюксел. 

 

* Информацията е актуална към 13:05 часа