Причината – „липса на категоричност” по отношение на „анархията и хаоса”

Волен Сидеров ще потърси отговор от главния прокурор Сотир Цацаров за това какви са процедурите за отнемане на имунитета на президента Росен Плевнелиев. В разпространено от партийната централа съобщение се посочва, че според лидера на националистите държавният глава е "заплаха за националната сигурност" и трябва да подаде оставка.

 

Президентът иска да продължава да има анархия, да има хаос. Тази липса на категоричност ми дава основание да се обърна към главния прокурор и да го питам какви са процедурите за отнемане на имунитета на г-н Плевнелиев и привеждането му към отговорност за държавна измяна”, заяви председателят на „Атака”, цитиран от „Фокус”. Той добави, че максимално бързо ще потърси разговор с главния обвинител на републиката.

 

Консултативният съвет за национална сигурност при президента днес започна със скандал. В началото на заседанието Сидеров прекъсна встъпителните думи на държавния глава и го попита за предполагаемото му участие в офшорни компании. „Не разполагам с банкова сметка и пари в офшорни сметки в Кипър. От първия ден в който влязох в политиката доходите и сметките са ми публични”, заяви след съвета Плевнелиев.

 

По думите на Волен Сидеров президентът наблюдава безпристрастно дни наред как „метежници и вандали се вихреха в центъра на София с недопустими призиви за насилие, за убийства”. Лидерът на „Атака” вижда в това опасност за националната сигурност.