Хиляди се събраха и тази вечер на пл. “Независимост”

За поредна вечер протестиращите в София се събраха около сградите на Министерския съвет и президентството. Хиляди хора се стекоха на площад „Независимост” и отново скандираха за оставката на правителството на премиера Пламен Орешарски. Изглежда недоволството продължава и след днешния Консултативен съвет за национална сигурност при държавния глава, който се проведе след скандал.

 

Протестиращите тръгнаха по традиционния си вече маршрут по жълтите павета към Народното събрание, а след това през кръстовището на "Орлов мост" в посока Националния дворец на културата. Очаква се след това шествието да поеме към партийните централи.

 

Към партийните централиОколо централата на БСП бяха строени служители на органите на реда. Тук е и шефът на СДВР Ивайло Спиридонов. Причината за това е съвпадението на протеста с продължаващия и в момента Национален съвет на БСП на „Позитано” 20. 

 

Протестите в странатаПрез последните две вечери засилено полицейско присъствие попречи на демонстрантите да стигнат до централата на партията „Атака”, където в предходните дни имаше конфронтация между участниците в протестите и привърженици на националистическата политическа сила.

 

И днес сградата на „Атака” е барикадирана, но напрежение за момента няма. Движението по „Раковски” не е спряно, а полицията и тази вечер има готовност да отклонява протестиращите, ако те решат да се насочат към операта, за да се избегнат сблъсъци и напрежение. 

 

Протести имаше днес и в други градове на страната. Повече ще научите от видеото.