Близо девет часа продължиха тежките дебати на „Позитано” 20

До ескалация на напрежението се стигна в четвъртък вечерта, когато протестиращите стигнаха до централата на БСП. Там при счупването на прозорец пострада журналист. А след няколко часови тежки и емоционални дискусии на заседанието на Националния съвет на партията ръководството й получи вот на доверие

 

Близо девет часа продължиха тежките дебати на „Позитано” 20. Докато течеше закритото заседание на Националния съвет на БСП, пред централата имаше и протестиращи.

 

Малко по-късно към тях се включиха и хилядите протестиращи, които от няколко дни минават покрай централите на партиите. Именно от там сградата на партията беше обстреляна с камък, с който беше счупен прозорец. Стъклата от него раниха леко журналист.

 

Два часа след това - около полунощ, приключи заседанието на Националния съвет на БСП. Така Сергей Станишев и изпълнителното бюро получиха доверие. Точно тук се разминаха и мненията на част от членовете на Националния съвет. 

 

Сред повдигнатите въпроси е била и оставката на Сергей Станишев. Настроения за нея имаше в редиците на червените от дни, след като Делян Пеевски беше избран за шеф на ДАНС. 

 

Коментар по разискваните теми обаче не успяхме да получим от Станишев. Единодушни социалистите били за това, че трябва да бъде дадена подкрепа на кабинета "Орешарски". Така засега няма да бъде свикан Конгрес на партията. На 20 юли обаче Националният съвет отново ще заседава. 

 

Целия репортаж гледайте във видеото.