Това правителство цели поне година да изкара, за да разчистят терена, смята лидерът на Народна партия „Свобода и

Делян Пеевски е един проект на Ахмед Доган. В него са вложени много сериозни инвестиции. Говори се, че освен медиен, той е и финансов проект”. Това заяви лидерът на Народна партия „Свобода и достойнство” Корман Исмаилов в предаването "На светло".

 

Исмаилов, който произлиза от редиците на ДПС, заяви, че първата изненада е била, когато е видял Делян Пеевски на първия ред в Народното събрание, както и първите му изяви от трибуната на парламента.

 

 „Тогава стана ясно, че има задача да реализира някакви действия. И лека полека те лъснаха. Става въпрос за реваншизъм и разчистване на сметки”, смята Исмаилов. 

 

Според него дори в момента ДПС печели финансово, чрез обръчите от фирми, които акумулират средства. 

 

„Сигурен съм, че ще има предсрочни избори. Въпрос на време е. Но при формирането на правителството са целели поне година да изкарат, за да разчистят терена и да подготвят следващите избори”, смята Исмаилов. 

 

Според него друг интересен въпрос е кой е провел разговорите с Волен Сидеров, за да осигури кворум в Народното събрание е парламентът да може да гласува за правителството на Пламен Орешарски.

 

Целия разговор гледайте във видеото!