Президентът коментира и посланието на протестите

„Изборът на Волен Сидеров за председател на Комисията по етика е не по-малък скандал от избора на Делян Пеевски”. Това заяви президентът Росен Плевнелиев в коментар на продължаващите протести в страната, съобщи Агенция „Фокус”. 

 

Той определи избора на лидера на „Атака” за преседател на Комисията за борба с корупцията и конфликт на интереси и парламентарна етика като „демонстрация към цялата нация”.

 

Ето кой ще бъде този, който ще бъде символ на етиката в българския парламент и пред българската нация, допълни президентът.

 

Той иска въпросът да бъде спешно разискван.

 

С едно изречение държавният глава разбирал исканията на протестиращите така: „Хората казват много ясно, че оттук нататък независимо кое правителство ще е на власт, има една бариера, която не трябва да се прекрачва”.

 

По думите му хората от протеста казват, че не са от една или друга партия. 

 

„Ние сме за това да кажем – не прекрачвайте границата на почтеността, защото ние пак ще излезем”, разтълкува посланията на протестиращите Плевнелиев. 

 

Според него границата на почтеността е била прекрачена с назначението на Делян Пеевски за председател на ДАНС. 

 

Президентът Росен Плевнелиев ще започне консултации не само с парламентарно представените политически сили, но и с други партии в търсене на изход от  ситуацията в страната и в опит да се възстанови общественият диалог.