Повече от 4 часа недоволни граждани дебнаха народните представители пред сградата на парламента

Под обстрел от яйца и домати попаднаха депутатите днес на излизане от парламента.

 

Протестиращи обсадиха сградата на парламента рано сутринта с искане за оставка на правителството. 

 

Още докато идваше на работа, заместник-председателят на парламента Мая Манолова беше освиркана и замеряна с яйца, след като се опита да влезе в диалог с протестиращите. 

 

Напрежението започна да се повишава, след като повечето депутати не дойдоха на работа, парламентът не събра кворум и заседанието беше разпуснато

 

Депутати замеряни с яйца и доматиХората, които се бяха събрали отвън започнаха да обикалят входовете на сградата на парламента и да дебнат за отиващи си народни представители. 

 

Напрежението ескалира в моментите, когато от сградата напускаха някои от депутатите и премиерът Пламен Орешарски. 

 

Първият депутат, който при опита си да си тръгне от парламента и стана обект на ожесточена проява на народното недоволство, беше Димчо Михайлевски от "Коалиция за България". Той успя да излезе от отцепения периметър с помощта на полицията. Михалевски успя да се измъкне в посока към храм-паметника "Свети Александър Невски". 

 

Протестиращи подгониха депутат

Преди Михалевски от сградата на парламента се измъкна и вътрешният министър Цветлин Йовчев, отново с помощта на полицията. 

 

Останалите депутати останаха да чакат. 

 

Малко по-късно обграден от протестиращите, преследван и замерян с яйца и домати беше депутатът от ДПС Йордан Цонев. 

 

Без никакъв коментар от парламента излязоха Сергей Станишев и Корнелия Нинова, а депутатите Христо Бисеров и Петър Курумбашев набързо скочиха в една кола.

 

Следобед напрежението утихна, а хората започнаха да се разотиват.