В почивните дни протеста в подкрепа на кабинета Орешарски ще е от 12:00 ч., а в работните - от 18:30

Тази вечер има протест и в подкрепа на правителството на Пламен Орешарски. Привържениците на кабинета Орешарски започнаха да се събират пред Националния дворец на културата преди около час. Близо 150 души се бяха събрали в отговор на антиправителствените протести от последните две седмици, преброи репортерът на Нова Георги Георгиев.

 

Хората се организират в социалната мрежа. Първоначалната идея беше освен митинг в покрепа на кабинета Орешарски от НДК да тръгне и шествие в посока Министерския съвет, но след две срещи между организаторите и Столична община, се разбраха шествие да няма, за да няма припокриване с протеста срещу правителството и така да се избегне евентуално ексалиране на напрежение и провокации.


Хората, които дойдоха пред НДК поискаха да се даде шанс на кабинета Орешарски. Според тях обаче, протестите, които заливат в последните дни столицата са поръчкови и хората не знаели какво всъщност искат. Всяка вечер в 18:30 часа привържениците на кабинета Орешарски ще се събират пред Националният дворец на културата. В почивните дни протеста ще е с начален час 12:00.