Те са против назначението на Муса Палев от ДПС за областен управител на Благоевград

Не спират протестите в Благоевградско срещу областния Муса Палев. Сутринта за пореден път беше блокиран входът на Областната администрация, но и пътят за Банско. До задръствания не се стигна, защото бяха осигурени обходни маршрути за автомобилите.


Петдесетина протестиращи се събраха на пътя за Банско в знак на протест срещу назначението на Муса Палев от ДПС за областен управител. Хората са категорични, че не желаят представител на етническа партия да управлява в Пиринско.


За блокада на пътя Банско – Разлог протестиращите бяха подготвили бодлива тел, която разпънаха. С цел предотвратяване на напрежение с пътуващите по маршрута полицейски екипи съзадоха обходен маршрут. Хората, обаче бяха категорични, че това няма да ги спре.


До седмица се очаква нов протест в региона на Банско. Този път обаче протестиращите са готови да изберат стратегическо място, от където няма да има възможност за обходни маршрути и ще настояват да бъдат чути, а Муса Палев да даде оставка от поста Областен управител на Благоевград.


Повече по темата гледайте във видеото.


Репортер: Снежана Любенова