Времето по Черноморието също ще се влоши

Ще е предимно облачно с валежи в цялата страна. По-интензивни, а на места и с гръмотевици, ще бъдат преваляванията в Северна и Източна България, където се очакват количества до 30 - 40 литра на квадратен метър. В следобедните часове от запад на изток дъждовете ще започнат да отслабват и спират.


Ще бъде и доста ветровито. Скоростта на северозападния вятър ще достига до 50, 60 километра в час и това ще засилва усещането за хладно време.


В момента температурита са между 12 и 19 градуса. През деня показанията на термометрите ще достигат от 16, 17 градуса във високите западни полета, до 23, 24 в крайните източни и южни райони на страната.


След доста дълъг период със слънчево и топло време и по Черноморието времето ще се влоши. Ще е по-често облачно с превалявания придружени от гръмотевици. Температурата на въздуха ще се понижи и няма да превишават 23, 24 градуса, а морската вода е между 22 и 25 градуса. Ще духа умерен до силен северен вятър и вълнението на морето ще се усили по-съществено по южното крайбрежие.


Планините също няма да предлагат подходящи условия за туризъм. Ще е облачно, студено и дъждовно, а на Мусала ще превалява и сняг. Максималната температура на 1000 метра ще е 13, 14 градуса, а на 2000 - 6, 7. Вятърът ще бъде умерен до силен от север-северозапад.