От полицията съобщиха, че днешната протестна акция е незаконна

Блокада и жива верига на автомагистрала „Тракия” край Пловдив. Над 100 протестиращи спряха за час движението и в двете посоки, а пътуващите за София и Бургас бяха принудително отклонявани от полицията по заобиколни маршрути, за да не попаднат в блокадата.


От полицията съобщиха, че днешната пртоестна акция е незаконна, тъй като гражданите нямали разрешение да затворят магистралата.


Малко преди 11:00 часа два автобуса с протестиращи блокираха матистралата в участъка между разклона за Цалапица и село Труд. Някои дойдоха с личните са автомобили.


Минути по-късно още два автобуса с футболни фенове на „Локомотив” се присъединиха към блокадата. Протестиращите отрекоха някой да им е платил организираното довеждане с рейсовете.


Полицаите заявиха, че протестиращите незаконно блокират магистралата, тъй като имали само уведомление, но не и разрешение от Държавната пътна агенция да спрат движението.


Така протестиращите създадоха хаос в движението по автомагристла "Тракия". Полицията отклоняваше всички автомобили на километър от тук.

 

Простестиращите се заканиха следващата неделя отново да блокират магистралата.


Репортер: Благой Бекриев