Най-голямото реге събитие у нас BIG BIG Summer Reggae празнува 10-и юбилей

Ако усещате бийта на остров Ямайка в кръвта си, свързвате лятото с песните на Боб Марли или често си припявате някоя от тях, знаете какво е раста и думите дъб, денсхол, рага и регетон не ви звучат странно непознати, то предстоящия уикенд има нещо точно за вас!


На 5 и 6 юли в столичния клуб Маймунарника ще се проведе най-голямото реге събитие у нас -  BIG BIG SUMMER REGGAE. Тъй като това е десетото му издание, позитивните вибрации ще бъдат още по-силни и ще продължат по-дълго - цели 2 дни.


Края на работната седмица ще поставят родната супер ска-група Wickeda с легендарния денсхол, ска, rub a dub, рокстеди и калипсо немски титан - Dr. RING DING. Вечерта ще започне в 18.00 по традиция с масивен drum circle, воден от UBUNTU Afro Drummers, като всеки може да се включи с инструмент, за да бъде силен тътенът, който ще постави началото на празника. 


В събота ще забие GanJah Army Band на реге война NRG D, а след това своята енергия ще разлее  Rootsman I - лидерът на македонците от Conquering Lion. Компания ще му правят българските раста вестители Jahmmy Youth и Kappa Irie. 


Зад пулта пък ще бъдат селекторите на ZionLionz Soundsystem – които не спират да поддържат огъня на реге културата у нас. 


И за финал – замислете си какво е нужно да стои зад едно събитие, за да се запази цели 10 години и да продължава да изпълнява мисията си, а именно да бъде епицентър на реге живота в България и да събира на тези, за които регето не е просто музика, а уникален език и път... 


Да обощим - този уикенд се очаква силен летен полъх, който ще донесе със себе си свободата, радостта и любовта. Най-силно ще се усети в Маймунарника. Бъдете там, защото BIG BIG Summer Reggae ви очаква!


текст: Миалена Халваджийска