Според него бившите му колеги са стигнали тавана на развитие и искат да изпробват силите си другаде

„За да се разпадне ГЕРБ, значи да се разпадна аз. За да се разцепи ГЕРБ, трябва да се разцепя аз. За радост моя и за ужас на противниците ми, все още се намирам в цялост, така че ГЕРБ няма как да се цепи” каза пред БНР лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

 

Според него бившите му колеги явно са стигнали тавана на развитие в ГЕРБ и искат да изпробват силите си в нов проект. „Пожелавам им успех. Могат да смятат, че желанието им да бъдат освободени като членове на ГЕРБ ще бъде удовлетворено. Ако са смятали, че могат повече, нека да го докажат, това може само да ме радва”, заяви още Борисов. 

 

За безрезервното му доверие към Цветан Цветанов, Борисов заяви, че думата "безрезервно" никога не я употребява. "Имам доверие на колегата Цветанов, това е видно. Докато съм жив в ГЕРБ ще давам аз насоките какво да се прави. И Цветанов, и всички от ГЕРБ смятат, че моите действия са правилни. Всеки, който смята обратното, има възможността да си направи свой политически проект. Не се притеснявам от това, че готвят нов проект", подчерта Борисов.

 

Бившият премиер съобщи още, че ГЕРБ ще се върне в Народното събрание, само ако има какво да се реши в този парламент - Велико народно събрание или избирателен закон. „Това правителство и този парламент е загубил изцяло каквото и да е доверие – и на синдикатите, и нашето, и на посланиците, и на президента. Парламент, в който въоръжени хора се разхождат и се държат като диктатори под махмурлийския поглед на председателя на Нарнодното събрание, това няма как да се случи, ясна ми е позицията”, каза Борисов и допълни, че ако е на мястото на правителството, досега да си е подал оставката.