За вечерта в социалните мрежи се готви мащабно хоро около Народното събрание

И днес Народното събрание ще бъде „окупирано” от поредния протест срещу властта. Недоволството срещу кабинета „Орешарски” продължава вече 36-и ден.


Очаква се хората да се съберат около охраняемата зона в района на парламента към 8:30 сутринта и да проследят парламентарния контрол.

 

Звук от свирки, вувузели и викове "Оставка" посрещнаха премиерът Пламен Орешарски и председателят на парламента Михаил Миков при пристигането им в сградата на Народното събрание. Прези освиркванията премина и лидерът на ДПС Лютви Местан.

 

Останалите недоволни от кабинета на премиена Пламен Орешарски отново се събраха "на кафе" пред централния вход на Народното събрание. Това обаче предизвика затварянето на бул. "Цар Освободител", но за кратко. 

 

Протестиращите смениха доматите с маруляСпециално за новото назначение за шеф на ДАНС, протестиращите смениха доматите, които хвърлят по парламента, с друг зеленчук – маруля.


А освен да оглави агенцията за национална сигурност, днес Владимир Писанчев получи и втора оферта за работа – да стане шеф на групата „ДАНСwithme” във Фейсбук.


Бизнес предложение получи и новозаклелият се като народен представител - Александър Методиев, чието име беше свързано с нелегалното енерго в Самоков. Предложение за помощ имаше и за премиерът Орешарски.


За вечерта в социалните мрежи се готви мащабно хоро около Народното събрание – символ на българщината и демокрацията.