Протестиращите продължават към "Евксиноград"

Антиправителственият поход „Орешарски марш” стигна до Пловдив. За четири дни протестиращите извървяха пеша 140-километровото разстояние от столицата до града на тепетата.

 

Крайната цел е на 15 август да стигнат до правителствената резиденция „Евксиновград“ край Варна.


Въпреки умората и жегата протестиращите са ентусиазирани да продължат. “Смятаме да отстоим до край. Да стигнем до Евксиновград и да покажем на политиците, че дори в отпуската си няма да имат мира и тяхната оставка ще ги преследва навсякъде”, каза един от участниците Георги Маринов. 


Още двама мъже се присъединиха към групата в Пазарджик. Единствената жена, която продължава в похода към Варна е студентката по медицина Христина Седмакова. „Трудно е на моменти, но продължаваме. Взимаме предпазни мерки, почивки, вода и така”, каза тя.
По пътя много от шофьорите спират, за да ги подкрепят с вода и храна.


Съжалявам ги, че се движат пеш в тази жега. Искам да им помогна. Съпричастен съм с тях”, заяви пред камерата на Нова Петър Заяков, един от шофьорите, които спряха до групата.

 

Тази вечер групата ще пренощува в палатките пред Областаната управа. Утре сутрин потеглят за Чирпан, като към тях ще се присъедини още един мъж от Пловдив. 

 

Репортер: Благой Бекриев