Реформа в правосъдието е бъде основната цел на новия политически блок

Между ГЕРБ и Реформаторския блок има сериозни принципни различия, които са важни за избирателите. Трябва да сме наясно, че най-важното нещо за България в момента е максимално бързо да се раздели със сегашното управление и много дълго време да не се връща към подобна коалиция”, каза председателя на ДСБ Радан Кънев в студиото на „Здравей, България”.

 

Според него хората в политиката трябва да се учат от миналото, но също така и да гледат напред.

 

Между Реформаторския блок и ГЕРБ стои най-вече въпросът с правосъдието. Няма как след 4 години на власт, през които ние сме натискали много силно за такава реформа, ГЕРБ да кажат, че го имат в програмата си. Нужен е по-сериозен отговор за да сме сигурни, че можем да го направим заедно. В момента няма такова доверие в избирателите”, допълни Кънев.

 

Според последни проучвания Реформаторският блок би получил около 7% от гласовете при евентуални избори, но коалиция с ГЕРБ би спечелила над 30%. Според Кънев обаче все още няма изготвена подобна идея за обща кандидатура или сътрудничество. Не са изведени все още четирите основни реформаторски политики, които ще са много различни от това, което се предлага в момента”, каза лидерът на ДСБ.

 

Кънев сподели и кои са основните промени, към които ще се стреми Реформаторския блок. „На първо място е реформа в правосъдната система. Освен нея ще има промяна в икономическата политика", каза той.

 

Цялото интервю с Радан Кънев вижте във видеото.