Според Симеонов „Атака” е излъгала своите избиратели и изменила на предизборните си обещания

Нямам намерение да коментирам глупостите на социолозите. Нямам им доверие. За пореден път доказват, че са платени слуги на хората във властта. Такова изследване не отговаря на абсолютно никаква логика”, каза Валери Симеонов, съпредседател на Националния фронт за спасение на България в студиото на „Здравей, България”. Изказването му идва в отговор на последните проучвания, според които НФСБ ще получи най-много 2,4% от гласовете при евентуални предсрочни избори.

 

Според Симеонов НФСБ има готовност да се включи във властта без да се свързва политически с друга партия. „Ние не влизаме с цел бракосъчетаване с някоя партия. Имаме ясна и категорична програма, която ще бъде изпълнявана постоянно. Ще подкрепим всяко решение, което сметнем, че ще е полезно за България, независимо кой го е предложил”, каза той.

 

Атака” вече не е националистическа партия. Тя многократно вече измени на своите избиратели и на предизборните си обещания”, допълни председателят на НФСБ.

 

По повод присъединението на партия „Средна европейска класа”, Симеонов каза, че не трябва да се търсят политически сделки или сметки. Според него „това е обединяване на силите в посока свършването на нещо полезно за Българя и защита на интересите на българите”.

 

Не можем да приемем за противник националистическата или по-скоро популистка партия „Атака”. Ние не подкрепяме ГЕРБ. Те просто входираха искането ни за касиране на изборите. Няма друга връзка. Нямаме нищо общо с тях”, завърши Симеонов.

 

Цялото интервю вижте във видеото.