Хората се събраха пред Столична община

Граждани се събраха на протест пред Столична община с искане за референдум за концесията на „Софийска вода”.

 

Хората се оплакват от надписани сметки, некачествени ремонти, мръсна вода, както и от начина, по който се ползват личните им данни.

 

„Столичани имат законно право да поискат такъв референдум”, заяви в предаването „Здравей, България” депутатът от „Коалиция за България” Борис Цветков, който е вносител на предложение за референдум по темата.

 

„От „Софийска вода” не възразяват за провеждането на референдум, не се и плашат от него. В становището на кмета на София, тя заявява, че ако бъде взето решение за референдум, общината ще осигури провеждането му”, заяви още Цветков. 

 

„Въпросът е некоректно поставен. Този референдум ще развали концесията, а Столична община може да плати до 1 милиард обезщетение”, заяви Иван Илиев, който е председател на комисията по инфраструктура в СОС. 

 

„Въпросът е: Съгласни ли сте да бъде прекратен концесионният договор между Столична община и Софийска вода?”, обясни Цветков. „Гражданите не са по-малко компетентни от нас”.

 

От дружеството отказаха да участват в дебата по темата пред Нова телевизия. Според дружеството дейността им се политизира.