Семейството ще получи и двустайно общинско жилище

Семейството от Русе, на което се родиха четиризнаци, ще получи финансова помощ от Община Русе и ще бъде настанено в двустайно общинско жилище, също ремонтирано от Общината.

 

Добрата новина идва само ден след като четиризнаците се появиха на бял свят. 

 

Има жени, за които майчинството остава безнадежден случай. Такива жени, чиито път до майчинството е изпълнен с много тъга. Жени, които вече са чули присъдата: Ти не можеш да имаш дете! 

 

За осемте години, в които Севдие е изживяла това, не пожела да говори, защото е много лично и защото от вчера тя вече е майка ...... на четири деца. 

 

Заченала е бебетата чрез вътрематочна инсеминация в клиника в София. Сега, макар и много уморена и все още отпаднала след раждането, Севдие не престава да благодари на лекарите за грижите.

 

„Пожелавам им дълъг живот и им благодаря за всичко, което направиха за мен и децата”, заяви Севдие Ахмедова.

 

В операцията на Севдие са участвали екип от 17 лекари и акушерки. Бебетата са в добро състояние. Най-малкото новородено е с тегло 1 300 грама, а най-голямото – 1 600. Бебетата са в добро здравословно състояние. 

 

Тепърва предстои в дома на семейство Ахмедови да настъпят промени. Раждането на четиризнаци сварило неподготвени родителите и техните близки. 

 

„Още не сме готови. Ще ги настаним, където можем, поръчали сме си едно легълце само за тях”, заяви развълнуваният баща Ерхан Ахмедов.