Лек автомобил се врязал с висока скорост в стълб на тролейбусната мрежа

Двама души загинаха при тежка катастрофа на автобусна спирка в Русе, предаде БГНЕС. Инцидентът е станал тази нощ малко след  01:30 часа, когато лека кола е връхлетяла върху тролейбусен стълб. В лекия автомобил са пътували 28-годишен младеж, който е шофирал и 37-годишна жена.

 

Въпреки мократа настилка шофьорът е влязъл с висока скорост в завоя и не е успял да удържи колата. Тя се е ударила в стълба на тролейбусната мрежа, след което е потрошила и част от автобусната спирка "Цветница".

 

Ударът е бил толкова силен, че колата е смачкана до неузнаваемост. На място са загинали шофьорът и пътничката на предната седалка. За да се извадят телата им, се е наложило автомобилът да се разреже. Единствено заради късния час няма и други пострадали, тъй като спирката е възлова за жилищния квартал.

 

Полицията разследва причините за катастрофата. "Мястото, където е настъпил пътният инцидент, не се характеризира като участък с концентрация на ПТП. Ограничението на скоростта е за населено място - до 50 км/ч. Няма странични фактори, свързани с принадлежностите на пътя, сигнализацията му или с пътни съоръжения, които да са оказали влияние за настъпването на инцидента", заявиха от полицията. Ще се вземе и проба, за да се установи дали шофьорът е употребил алкохол.