Това обяви военният министър на заседанието на парламентарната комисия по отбрана

Депутатите от парламентарната комисия по отбрана приеха законопроекта на МС, който увеличава пределната възраст за военна служба за войниците (матросите) от 45 на 50 години, информира БГНЕС.


„Освободен е изпълнителният директор на „ТЕРЕМ” ЕАД доц. д-р Станчо Петков”, обяви министърът на отбраната Ангел Найденов на заседанието на комисията.


„Увеличава се загубата в сравнение с минали години. Само за деветмесечието на тази година загубата на ТЕРЕМ и на дъщерните дружества надхвърля 7 млн. лева. Налице е продължаваща декапитализация на дружеството”, информира военният министър, цитиран от БГНЕС.


Относно смяната на началника на Военно-медицинска академия министър Найденов обясни, че ген.- майор Стоян Тонев ще бъде освободен от длъжност поради навършване на пределната възраст на 3 декември. След извънреден Съвета по отбрана полковник доц. д-р Крум Кацаров е предложен като вариант на Министерски съвет. По същия начин стои и въпросът с предложението за началник на НВУ в лицето на бригаден генерал Стефан Янев.