Очаква се работата на рудника скоро да бъде възстановена, заяви Валентин Вълчев

Изпълнени са предписанията, дадени на собственика на мина "Ораново" и се очаква възобновяването на работата, съобщи Валентин Вълчев, председател на Федерацията на независимите синдикати на миньорите, цитиран от „Фокус”.

 

По думите му преди няколко дни на комисия в Министерството на икономиката и енергетиката, е станало ясно, че всички преписания, дадени на собственика на мина "Ораново" след трагедията с миньорите през лятото, вече са изпълнени.

 

"Има съставен протокол от тази комисия за възобновяване на работата, и че са отстранени всички нередности. Мисля, че този протокол трябваше да бъде подписан от зам.-министър Анна Янева, и се надявам това да е факт, ако не е станало вече, за да може да се реализира това, което е направил собственикът на мината", обясни Вълчев.

 

"Надяваме се да заработи, понеже знаем всички, че в района на Симитли няма алтернатива. Колегите от "Ораново" имаха намерение да направят протестна акция, защото 4 - 5 месеца, освен подготвителни работи, няма производство. Те редовно си получават заплатите и авансите, но ако не се възстанови работата, всички те ще излязат на улицата, а те не желаят това", каза още Вълчев.