Окупацията на Ректората остава, но режимът на достъп е свободен

Студенти и преподаватели отново могат да идват за лекции в Ректората на Софийския университет – възможност, която нямаха през последните седмици. Въпреки че окупацията остава, режимът на достъп е свободен. 
 
Към 13 ч. окупаторите провеждат своето общо събрание, на което се очаква да решат какви действия да предприемат оттук насетне. 
 
С частичното сваляне на окупацията протестиращите студенти искат да покажат на колегите и преподавателите си, че който иска да учи, може да го направи. По този начин те са надяват да привлекат и повече свои колеги към идеите си. 
 
Зам. ректора на СУ – доц. д-р Милена Стефанова, поздрави „Ранобудните студенти” за решението им, тъй като по този начин доказали, че са отговорни и зачитат правата на другите. 
 
От ръководството на университета вече са предвидили нов график за провеждане на занятията. Студентите от СУ ще учат и всяка събота. Очаква се да се намали и коледната им ваканция, за да наваксат лекциите си.
 
Жълтите павета пред НС се превърнаха в детска площадкаПо-рано днес „Ранобудните студенти” превърнаха жълтите павета пред парламента в детска площадка. Те играха дама и въртяха обръч, носейки противогази. Посланието на акцията беше „Децата на прехода пораснаха в токсична среда”. Студентите бяха подготвили плакати с думите – „Морал”, „Оставка”, „Имайте вяра” и „Апатията е токсична”.