Вътре депутатите успяха да напреднат по текстовете от основния финансов закон

Бюджет на фона на протест. Депутатите успяха да напреднат по текстовете от основния финансов закон. Отвън протестират "Ранобудните".

 

И днешният работен ден на депутатите започна под окупацията на протестиращите. Снежни топки, домати, пиратки и димки хвърчаха към сградата на Народното събрание. В същото време органите на реда взеха изключителни мерки за сигурност. Униформени има не само в зоната за сигурност, но и зад огражденията, които пазят сградата на парламента и след самите протестиращи.

 

Вътре депутатите напреднаха с текстовете по окончателното приемане на бюджета за следващата година. Депутатите приеха окончателно приходната и разходната част на държавните пари за 2014 година. Правителството планира 19,2 млрд. лева приходи в хазната за следващата година, а планираните разходи са 20,5 млрд. лева. 

 

Беше приет и бюджетът на съдебната власт. Там планираните разходи са 434 млн. лева, а очакваните приходи – 140 млн. лева. 

 

Депутатите приеха и идеята на председателя на парламента Михаил Миков да бъде намалена разходната част на парите за Народното събрание с 600 хил. лева. Така бюджетът става 52 млн. лева. 

 

От БСП поискаха оставката на депутата от ГЕРБ Цветан Цветанов заради негово изказване в Брюксел, че БСП и ДПС са репресивен апарат, подобен на този в Киев.

 

Повече по темата гледайте във видеото.

 

Как се развива протестът пред НС следете на Kamerite.bg