От партията ще инициират подписка в Комисията за борба с корупцията за отзоваването му

От ГЕРБ поискаха оставката на Волен Сидеров като председател на парламентарната комисия за борба с корупцията. Причина за искането са станалите известни в последните дни факти и обстоятелства около неговите пътувания зад граница. В четвъртък агенция ПИК публикува снимки от престой на Сидеров в скъп френски хотел. 

 

„Ще инициираме искане за освобождаването на Волен Сидеров като председател на Комисията за борба с корупцията и конфликт на интереси. Всички се сещате - става дума за господин Сидеров - така наречения "златен пръст" и други подобни определения”, каза Десислава Атанасова от ГЕРБ.

 

"Борисов отказа да дойде в комисията да даде обяснение за своите офшорки, отказа да обясни какво е правил по време на неговото управление. Ето затова Сидеров му е неудобен и му иска оставката”, коментира Димитър Димов от „Атака”.

 

 

„Ако вземем всичките шоупрограми на Бойко Борисов през годините може да излезе, че материалът ще е много по-компрометиращ от този с Волен Сидеров. Ако някой разбие пощата на Бойко, ще излязат едни футболни мачове по време на работа, едни тенис турнирчета по никое време”, заяви Антон Кутев от БСП.

 

„Има си Комисия по парламентарна етика, която може да се ангажира с казуса? И тя да види има ли нещо притеснително или дали има противоречие със статута на председател на комисията”, поиска да знае Лютви Местан от ДПС.