Облекчението за всички пътници влиза в сила от понеделник

Почти 50 нови влака ще потеглят по различни направления през следващата година. Това съобщиха от Българските държавни железници. Новото разписание ще е факт на 15 декември. Общо 606 влака ще обслужват пътниците през новата година. 24 са международните, а 79 - бързите. 

 

В региона на София ще тръгнат 12 нови пътнически влака. Допълнителни композиции са предвидени по направленията Радомир, Перник и Костенец в сутрешните часове. В часовете след обяд ще вървят по 2 нови пътнически композиции към Лакатник и Банкя най-вече в услуга на учениците. В новото разписание няма участъци със спрени влакове, уточняват още от БДЖ. 

 

20-дневна предварителна продажба на билети въвеждат Държавните железници за предстоящите празници. Облекчението за всички пътници влиза в сила от понеделник. Предварителна продажба и резервации на седящи места във влаковете ще се прави във всички железопътни гари и бюра в страната. От БДЖ съобщават, че за Коледа и Нова година са предвидени и допълнителни вагони по основните направления.