Над 5 хиляди допълнителни полицаи и охранители патрулират по улиците на Волгоград

Над 5 хиляди допълнителни полицаи и охранители патрулират по улиците на Волгоград. Претърсват се жилища и автомобили. 

 

На входовете на търговските обекти въоръжена охрана проверява багажа на хората. Местните медии отбелязват, че ден след двете терористична атаки, отнели живота на десетки, във Волгоград няма празнично настроение.

 

Изненадващо в новогодишната си реч президентът Владимир Путин не споменава атаките във Волгоград. Обръщението вече беше излъчено в източните територии на Русия. Нападенията, отнели живота на 34 души не бяха адресирани. По-рано днес стана ясно, че броят на жертвите на двата взрива на 29-ти и 30 декември е нараснал до 34 души. Двама от ранените починаха в болница. 

 

Днес бяха и първите погребения на жертви на нападенията. Семействата на двама мъже, загинали при атентата на гарата, поискаха близките им да бъдат погребани възможно най-бързо. Първата церемония беше в памет на 29-годишен служител на пропускателния пункт на гарата във Волгоград. Полицаят Дмитрий Маковкин, който спрял самоубиеца на входа на гарата ще бъде погребан като герой, с пълни почести. Смята се, че без неговата намеса броят на загиналите щеше да е много по-голям. 
Засега никой не е поел отговорност за атентатите. Следователите смятат, че атаките са свързани. Почеркът много напомня на предишни кървави акции на ислямисти от Северен Кавказ.