Слаби превалявания са възможни в Рила, Пирин и Западна Стара планина

В неделя ще се заоблачи, но ще остане сравнително топло. Денят отново започва с обичайните мъгли в низините и ниски облаци край морето, които на места в Дунавската равнина ще се задържат и в следобедните часове. В останалите райони около обед видимостта ще се подобри, но от запад облаците ще се увеличат.


Привечер на места в Западна България не са изключени и слаби дъждове. Вятърът ще бъде слаб от юг, и на него ще се дължат сравнително високите температури. Сутринта те бяха между минус 3 и плюс 2 градуса, по-високи край морето. Максималните стойности в ще са между 6 и 11 градуса. По-студено ще остане в северозападните райони, където температурите няма да превишат 3 - 4 градуса.


В планините денят започва със слънчево време, но по-късно от запад ще се заоблачи. Слаби превалявания са възможни в Рила, Пирин и Западна Стара планина, като до 2200 метра ще вали дъжд. Ще духа слаб, а в по-високите части умерен югозападен вятър и температурите ще останат необичайно високи. Очакваната максимална на 1000 метра ще е 7 - 8 градуса, а на 2000 около 3. 

 

Пълната прогноза за времето вижте на Sinoptik.bg