48-годишната Валери Трирвайлер не се радва на особена любов на избирателите

В петък, 48-годишната Валери Трирвайлер, първа дама на Франция, влезе в болница след разкритията за връзка между партньора й Франсоа Оланд и актрисата Жюли Гайе. 

 

Въпреки опитите й от последните месеци да подобри имиджа си, тя продължава да не се радва на одобрение сред мнозинството французи. 

 

Бившата журналистка от списание „Пари мач” Валери Трирвайлер не е сключила брак с Франсоа Оланд. Това представлява безпрецедентна ситуация за първа дама в Петата френска република. Въпреки това обаче тя участва в официалните дейности на своя партньор. 

 

След разкритията за интимната връзка на Франсоа Оланд мнозина критици на френските управляващи поискаха Валери Трирвайлер да престане да използва статута на първа дама. 

 

Още в самото начало на мандата на президента социалист в средата на 2012 година, тя даде да се разбере, че не иска да стои в сянката на партньора си. Още повече, че според мнозина именно нейна е заслугата той да стигне до Елисейския дворец. 

 

По време на парламентарните избори през юни 2012 Валери Трирвайлер си навлече допълнително неодобрение на французите. Тогава тя открито подкрепи противника на Сеголен Роаял, бившата интимна партньорка на Франсоа Оланд и майка на четирите му деца. Този ход бе приет силно отрицателно и в допълнение към арогантния й характер десен депутат й лепна прякора "Ротвайлер". 

 

Разкритието за любовна връзка между Франсоа Оланд и актрисата Жули Гайе изглежда не е довело до обрат в обществените настроения и не е предизвикало реакции на симпатия.