Според опозицията така ще се намали тежестта на контролирания и купен вот

От ГЕРБ предлагат на всеки гражданин, упражнил правото си на глас, да се дават ваучери за административни услуги на стойност 20 лева. От опозицията тепърва ще обмислят за кои точно такси да важат въпросните ваучери, но не изключват сред тях да бъдат и глоби за пътни нарушения.

 

Според ГЕРБ това ще насърчи хората да гласуват и така ще се намали тежестта на контролирания и купен вот.

 

Сметките сочели, че тези бонуси биха излезли на хазната около 12 милиона лева.

 

Иначе от партията на Бойко Борисов остро разкритикуваха приетия на първо четене проект за Изборен кодекс, внесен от БСП. А някои от текстовете в него дори взеха на подбив.

 

„Участието на кандидати в развлекателни предавания, филми, сериали, както и излъчването им по време на предизборната кампания, включително самопромоции на такива предавания, не се смята за агитация. Ние лично ще предложим през цялата кампания да се въртят само сериали с обичани български актьори или пък останалите кандидати за депутати да се самопромотират”, заяви Цецка Цачева от ГЕРБ. „Очакванията, които гражданите имаха за нов Изборен кодекс, става ясно, няма да се сбъднат. Този проект за изборен кодекс може да служи само за едно - сечиво за г-н Станишев за изораване на земята и българската почва, за да успее БСП да спечели всички следващи избори”.