Следобедните стойности в Северна България ще са от минус 5 до 0, а в Южна - до 6 градуса

В сряда в осем области на Източна България е обявен жълт код за силни ветрове и снеговалежи. В момента у нас е облачно и почти навсякъде вали сняг, с изключение на Черноморието и югоизточните райони, където валежите са от дъжд.


През деня над по-голямата част от страната ще продължи да вали сняг, на югоизток и по Черноморието - дъжд и сняг. Там ще има условия за поледици. В Източна България, Добруджа и Лудогорието ще духат силни ветрове и ще се образуват преспи и навявания по пътищата. Около и следобед от югозапад валежите ще спират и облаците ще се разкъсват.


Температурите сутринта бяха в широки граници - от минус 7 градуса във Враца до плюс 7 в Ахтопол. Следобедните стойности в Северна България ще са от минус 5 до нула, а в Южна от 1 до 6 градуса.


В планините ще е ветровито и облачно със снеговалежи, които следобед над масивите от Югозападна България ще спрат. На височина 1000 м максималните температури ще са около нулата, а на 2000 –  минус 6.  


У нас утре сутринта ще е студено. След временно намаление облаците ще се увеличат. В петък и събота утрото ще е мъгливо, а през деня със значителна облачност.


В Източна и Северна България е възможно да прехвърчи сняг и там ще остане доста по-студено от останалата част на страната. В неделя и понеделник следващият циклон ще донесе валежи от дъжд и сняг, по-съществени над Рило-Родопската област.


Пълната прогноза за времето вижте на Sinoptik.bg


Следете на живо пътната обстановка и атмосферните условия само на Kamerite.bg