Максималните стойности на термометрите ще показват от минус 2 до плюс 4 градуса

Във вторник у нас вятърът ще отслабне. През нощта ще остане ветровито и над по-голямата част от страната облачността ще е значителна. Ясно ще е само над Югозападна България.


Утре над Северните и Източните райони почти през целия ден ще има повече облаци, но валежи там са малко вероятни. В южните райони облачността ще се разкъсва и намалява до слънчево време. Вятърът ще отслабва, но все още ще бъде до умерен от изток.


Температурите сутринта ще бъдат от минус 7 до минус 2 градуса, по Южното Черноморие около нулата.  Максималните стойности ще са от минус 2 до плюс 4 градуса, в югозападните райони до 7 - 8.


В планините ще бъде предимно слънчево. Повече облаци ще има преди обед в подножията. Вятърът ще отслабва, но по високите била поривите все още ще достигат до 70 – 80 километра в час. Максималните температури по върховете ще са от минус 7 до минус 1 градуса.


Във вторник времето в източната и западната половина на континента ще е коренно различно. На изток налягането ще е високо, а температурите - ниски, особено в Русия. Валежи почти няма да има, с изключение на снега в Русия и по Скандинавието и дъждовете в южните и западните Балкани. На запад ще е по-топло, с повече облаци и две валежни зони. Първата е над Италия и Централното Средиземноморие, а втората е свързана с  интензивните валежи, идващи от Атлантика със силни ветрове.


В Западна и Южна Европа дневните температури ще са от 8 до 13 - 14 градуса, докато на изток максималните ще са около нулата.


На Балканите и у нас в близките дни температурите няма съществено да се променят, но от петък към полуострова ще започне да се пренася средиземноморски въздух и ще се затопли.


У нас в сряда и четвъртък над Дунавската равнина ще бъде студено със значителна облачност и мъгли. Там сутрешните температури ще падат до минус 10 градуса, а и дневните ще останат отрицателни. Над Южна България ще има повече слънце и термометрите ще показват до 8 - 9 градуса.


В петък и по Дунава мъглите ще се вдигнат и ще се затопли. Облачността ще е разкъсана до слънчево. В събота повишението на температурите ще продължи. Следобед от запад ще се заоблачи и ще превали слаб дъжд. В неделя облаците ще намалеят и ще остане топло за февруари.


Пълната прогноза за времето вижте на Sinoptik.bg


Следете на живо пътната обстановка и атмосферните условия само на Kamerite.bg