Следобед се очаква температурите да достигнат минус 1 - плюс 4 градуса, в югозападните райони до 7-8

В момента над северните и източните части от страната има значителна облачност. Ясно е по билото на Стара планина, в Родопите и крайните югозападни райони.

 

На север и на изток почти през целия ден ще се задържи с повече облаци, но валежи са малко вероятни. В южната половина от страната облачността ще се разкъсва и намалява до слънчево време. Вятърът ще е слаб, но по морето, в Югозападна България и в Софийското поле ще е по-често умерен.

 

Температурите сутринта са между минус 5 и 1 градус, по южното Черноморие - до плюс 2. Следобед се очаква да достигнат минус 1 - плюс 4 градуса, в югозападните райони до 7-8. В Северна България ще останат около и под нулата.

 

В планините ще е предимно слънчево с повече облаци преди обед в ниските части. Вятърът и там ще започне да отслабва, но по върховете поривите му все още ще достигат 70 – 80 километра в час. Максималните температури ще са от минус 7 до минус 1 градус. В сряда и четвъртък в Дунавската равнина ще остане студено със значителна облачност и мъгли. Там температурите ще падат до минус 10 градуса и през целия ден ще остават отрицателни. В петък и по Дунава мъглите ще се вдигнат и ще се затопли. В Южна България температурите следобед ще достигат 8 - 9 градуса. Облачността ще е разкъсана до слънчево. 

 

Затоплянето ще продължи и в събота, но с повече облаци. Следобед на запад ще превали слаб дъжд. В неделя облаците ще намалеят и ще е топло за февруари.