Росица Атанасова ще получи обезщетение заради знак стоп, който разрязал лицето й

Жена от Кюстендил осъди общината заради неправилно поставен пътен знак. Росица Атанасова трябва да получи от кметството обезщетение в размер на 10 000 лева, затова че знак стоп е разрязал лицето й. Според съда в Кюстендил знакът бил поставен твърде ниско, което довело до нелепия инцидент.  


Инцидентът станал миналата пролет. Прибирайки се от работа, Росица се удря челно в знак "Стоп" на Т-образно кръстовище в града.  


„Минавах от тук и се блъснах с дясната си лицева част в нископоставения пътен знак”, обяснява пострадалата Росица Атанасова.


По това време пътният знак бил поставен на височина от 1,40 метра при изискване от 2,25 м. Острите му ръбове разкъсват лицето на жената.


Близо година по-късно, металната тръба, на която са поставени знаците е удължена, а Община Кюстендил осъдена на 10 000 лева обезщетение, които смята да обжалва.


„Според нас размерът не е справедлив. Разбира се, приветстваме гражданската активност и се надяваме, че абсолютно всеки наш съгражданин ще ни посочва грешките, за които, разбира се, да понесат своята отговорност длъжностните лица”, заяви Петър Паунов, кмет на община Кюстендил.


Трябва да си търсят правата, защото все пак живеем в правова държава и трябва да си отстояваме гражданските права, защото това можеше да бъде пострадал нашите деца”, каза още пострадалата.

 

Повече по темата гледайте във видеото.

 

Репортер: Екатерина Николова