Слънчево през целия ден ще е само на югозапад

В сряда времето у нас ще остане без съществена промяна. През нощта ще е предимно облачно с изключение на югозападните и североизточните райони, а вятърът ще отслабне.


Сутринта в низините и около водните басейни ще има мъгли. През деня над по-голямата част от страната ще остане предимно облачно, като намаления на облаците ще има около и следобед. Слънчево през целия ден ще е само на югозапад. Вятърът ще е слаб от изток.


Температурите сутринта ще бъдат от минус 8 до минус 2 градуса, по Южното Черноморие до нула. Максималните ще са от нула до 5 градуса, в Югозападна България до 8 - 9, а в Дунавската равнина около и под нулата.


В планините ще има разкъсна облачност с умерeн югозападен вятър. На 1000 метра максималната температура ще е 1 - 2 градуса, а на 2000 – около минус 3 градуса.  


Областта на високо налягане над Източна Европа ще отслабне, но все още ще поддържа ниски температурите и предимно слънчевото време в региона. Вихър над Великобритания ще е причина за сериозни валежи по Атлантическото крайбрежие и в Западна Европа със силни и бурни югозападни ветрове.


По крайбрежието на Португалия, Франция, Великобритания и Ирландия утре са в сила жълти и оранжеви, а в Испания и червени кодове за бурен вятър и вълни до 6 - 7 метра. Съществени снеговалежи се очакват в Алпите, а в Италия ще продължи да вали дъжд.


В Западна и Южна Европа, въпреки валежите утре ще е най-топло с температури от 8 до 13 - 14 градуса. В централните и източните райони максималните ще са около нулата, между минус 2 и плюс 3 градуса.


През следващите дни от Атлантическия океан към Централна Европа ще навлиза влажен въздух, който ще достига и до Балканите в четвъртък, събота и понеделник.


У нас в четвъртък сутринта видимостта отново ще е намалена. Ще има значителна облачност, а следобед на места в Югозападна  България ще превали. В петък по течението на Дунав ще има по-трайни мъгли, а в останалата част от страната ще бъде слънчево и доста по-топло. В събота от запад ще се заоблачи и привечер ще превали дъжд, в планините сняг.


В неделя ще е топло с разкъсана облачност, която следобед ще се увеличи и в понеделник се очакват слаби валежи, главно от дъжд.


Пълната прогноза за времето вижте на Sinoptik.bg


Следете на живо пътната обстановка и атмосферните условия само на Kamerite.bg