Според него има по-важни въпроси, които да се зададат на референдум, а не за изборите

„Няма да обявим кои ще бъдат първите пет човека, които ще водят листата на БСП за евроизборите”, каза в „Здравей, България” Антон Кутев от „Коалиция за България”. Той добави, че първо ще видят другите и тогава ще обявят тяхната листа. 

 

„Ако изведем сега нашата листа, всички щяха да се упражняват по нея. Не ни притеснява нищо, ние сме готови с нея и с хората, които трябва да бъдат вътре”, допълни той.

 

Попитан взел ли е решение Сергей Станишев да води листата, Кутев заяви, че не знае дали лидерът на БСП е взел това решение, но той има много силен европейски авторитет, който би бил полезен.

 

Относно провеждането на референдум заедно с изборите за евродепутати, Кутев заяви, че те винаги са подкрепяли провеждането на такова допитване до хората. „Проблемът на този референдум е, че въпросите не са зададени правилно. Смятам, че има много по-съществени въпроси в момента, които биха могли да се зададат”, аргументира се той.

 

Попитан смята ли, че българите трябва да решат как да бъдат избирани народните представители, които решават доходите и пенсиите им, той отговори, че това е задължително да бъде тема за обсъждане с хората. „Само че това обсъждане се прави по много различни начини. Референдумът е един от тези начини, но не единственият”, заяви той.

 

Целия разговор може да гледате във видеото.