По думите му Митхат Табаков е бил употребен с неговите слабости

„Всички кадри на ДПС са изненадани, защото те смятат, че са недосегаеми и затова са си позволявали такива престъпления не само в Дулово, но и на много места”, каза в „Здравей, България” Осман Октай, бивш зам.-председател на ДПС относно новината, че бившият депутат от ДПС Митхат Табаков влезе в затвора за далавери.

 

По думите му Митхат Табаков е бил употребен с неговите слабости, че е пиел и е имал склонност към хазарта. „Всички в Дулово знаеха, че този кмет работи с фирмите на Гюнай Сефер”, каза Октай. 

 

„В листите на ДПС става практика да се номинират хора, които са си платили, за да получат имунитет”, заяви бившият депутат и добави, че това са хора, които си мислят, че чрез партията ще се защитят и ще станат недосегаеми. „Това, което се случва с Митхат Табаков, ще разтревожи много кадри, наложени по този модел”, смята Октай.

 

Той беше категоричен, че има и други кметове на общини, които са станали народни представители и около тях има злоупотреба с огромни средства по оперативни програми.

 

Относно Христо Бисеров и разследването срещу него Октай заяви, че ако няма външно наблюдение и натиск случаят ще бъде потулен. 

 

Повече по темата гледайте във видеото.