Ще проучва и хипотетичните срещи на Борисов с Петното

Временна комисия в парламента ще проверява, защо Христо Бисеров подаде оставка от всичките си високи парламентарни и партийни постове. Депутатите ще разследват и дали е имало теч на информация от специалните служби към високопоставения политик, който в момента е обвиняем за пране на пари. Народните представители гласуваха решението почти единодушно, но след дълъг и разгорещен спор.

 

По идея комисията трябваше да провери само случая „Христо Бисеров”. Идеята обаче започна бързо да се разраства с нови предложения какво още да се включи в предмета й на дейност. Йордан Цонев от ДПС даде идея тя да се заеме и с изтеклите твърдения за среща на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов с Бисер Миланов, известен като Петното.

 

„Да включим и Митхат Табаков и Гюнай Сефер”, предложи на свой ред Цецка Цачева и продължи: „Защото Табаков е вече зад решетките и затворниците му се радват като на расов елен”. „Фактите и обстоятелствата,  довели до връщането на отпуснатите финансови средства от Европейския парламент на PR компанията “Актив груп”, добави в списъка Десислава Атанасова.

 

Така Христо Бисеров задържа депутатския интерес за съвсем кратко. Нататък споровете преляха както към Бисер Миланов, така и към серия скандали през последното десетилетие.

 

Финално депутатите гласуваха комисията да проверява едновременно и случая с Христо Бисеров, и хипотетичните срещи на Бойко Борисов с Бисер Миланов-Петното. Бившият премиер не коментира нито това решение, нито заканата на Лютви Местан да го даде под съд. Повод за нея станаха обвиненията на Борисов, че службите дават неправомерно информация за него на ДПС лидера.