Утре валежи не се очакват, ще е слънчево

От утре у нас започва постепенно затопляне. Преди полунощ над Югозападна България е възможно да превали слаб дъжд, но през нощта валежите ще спрат и облаците ще се разкъсат. На много места видимостта отново ще намалее и утре сутринта в низините и около водните басейни ще осъмнем с мъгли или слоести облаци.

 

Още преди обед видимостта ще се подобри, само по течението на Дунав по-дълго ще се задържи мъгливо. През деня облаците ще намаляват и следобед вече над по-голямата част от страната ще бъде слънчево. Вятърът ще е слаб от юг-югозапад.

 

Температурите сутринта ще са в  интервала – от минус 8 на север до плюс 1 на юг. Максималните ще са от 6 до 11 градуса, в Дунавската равнина и местата с по-трайни мъгли – около нулата.

 

В планините облачността още сутринта ще намалее и през деня ще преобладава слънчево време. Ще духа слаб до умерен вятър от югозапад и затоплянето ще продължи.  Планинските ни курорти ще предлагат отлични условия за отдих и зимни спортове – ще е слънчево и топло с максимални температури от нула до 8, 9 градуса. Снежната покривка по повечето писти е между 30 и 80 сантиметра.

 

Утре налягането над Източна Европа ще продължи да намалява, но ще остане над средното и ще е предимно слънчево. В централните и западните райони ще навлиза по-студен въздух с облаци и валежи от дъжд, а в Алпите от сняг. Дъждовете по Атлантическото крайбрежие и утре ще са съпроводени от силни ветрове и там са обявени жълти и оранжеви, а във Франция и червени кодове.

 

Силното вълнение доведе до сериозен инцидент вчера. Кораб, превозващ изкуствени торове, се разцепи на две в кей близо до курорта Биариц във Франция. Двигателите на кораба са се повредили и силните вълни са го изтласкали към брега. 12-членният екипаж е бил спасен с хеликоптери, а замърсяването на крайбрежните води засега е ограничено.

 

Утре преобладаващите максимални температури в Европа ще са от 5 до 10 градуса, в Рим 14, а в Москва минус 3.  

 

У нас в събота затоплянето ще продължи. От запад ще се заоблачи и привечер на места в Западна България ще превали слаб дъжд. В неделя ще има разкъсана облачност, повече над западните райони. В понеделник ще е ветровито, преди обед с условия за краткотрайни превалявания. Следобед ще бъде слънчево и топло. Във вторник и сряда облаците ще са повече и отново в Западна и Централна България е възможно слабо да превали. Утре валежи не се очакват, напротив ще е слънчево и сравнително топло.  

 

Подробности за времето ще научите на Sinoptik.bg

 

Актуалните пътни и атмосферни условия можете да следите в реално време на Kamerite.bg