През деня над по-голямата част от страната ще е слънчево и приятно. Вятърът ще е слаб от юг-югозапад

Петък започва с обичайните мъгли в низините и ясно време в по-високите места и планините. Още преди обед видимостта ще се подобри и само по поречието на Дунав по-дълго ще е мъгливо. През деня над по-голямата част от страната ще е слънчево и приятно. Вятърът ще е слаб от юг-югозапад.


Температурите  в Северна България и в Тракийската низина сутринта са от минус 9 до минус 4 градуса по морето и в крайните южни райони от 0 до плюс 4. В местата с мъгли и отрицателни температури се отлага скреж, а по пътищата има заледени участъци. През деня се очакват температури от 6 до 11 градуса, в Дунавската равнина и местата с по-трайни мъгли – около нулата.


В планините ще е слънчево, със слаб, до умерен вятър от югозапад. Затоплянето ще се усети и тук като на 1000 м максималните температури ще са 6 - 7 градуса, а на 2000 – около нулата.
В събота затоплянето ще продължи с повече облаци. Привечер на места в Западна България ще превали слаб дъжд.


В неделя ще има разкъсана облачност, по-значителна над западните райони. В понеделник ще е ветровито, преди обед не са изключени краткотрайни превалявания. Следобед ще бъде слънчево и топло.


Във вторник и сряда ще се заоблачи, но ще е ветровито и с високи температури. В сряда се очакват и валежи - в низините дъжд, в планините сняг.


Пълната прогноза за времето вижте на Sinoptik.bg.


Следете на живо пътната обстановка и атмосферните условия само на Kamerite.bg