Причината – несъгласие с наказанието, наложено от централата на четирима от местните лидери

Общинското ръководство на БСП в Монтана подаде оставка. Оттеглянето е по повод наказанието, което Националното ръководство на партията наложи на четирима от местните лидери заради подкрепата им към гражданско движение АБВ.

 

Общинският съвет на БСП в Монтана първи в страната подкрепи Ивайло Калфин за евродепутат с листата на АБВ. Преди седмица Националният съвет на партията свали политическото доверие от председателя на местната структура д-р Емил Константинов.

 

В знак на несъгласие общинското ръководство на БСП в Монтана е гласувало своята оставка. В декларация пред медиите те изразиха несъгласието си с взетото решение и водената политика от лидера на партията Сергей Станишев.

 

От „Позитано” 20 разпространиха реакция на съобщенията от Монтана. Централата на социалистите уточнява, че на 1 февруари е решено да се проведе пълен цикъл на отчети и избори в общинската партийната организация. Още тогава всички органи – Общ партиен съвет, председател и зам.-председатели – са преустановили дейността и функциите си.

 

Отбелязва се още, че ще бъде избран нов състав на Общинския партиен съвет, Изпълнително бюро и председател.

 

„В този смисъл няма как да бъде подадена колективна оставка на орган, който вече е разпуснат”, категорични са от партийната централа.