Шофьори масово влизат в забранена улица, която води към гаража на Министерския съвет

Парламентът започва спешна проверка за системно нарушаване на правилата за движение от колите на властта. Инспекцията идва, след като тази сутрин в „Здравей, България” показахме кадри на наш зрител, от които се вижда как шофьори масово влизат в забранена улица, която води към гаража на Министерския съвет. 

 

Знакът прави улицата еднопосочна. Всеки ден обаче коли, както на граждани, така и на властта се движат по нея. 

 

Най-вероятно забраната не се спазва, тъй като знакът всъщност блокира директния достъп на колите на властта до гаража на Министерския съвет и за да стигнат до него, автомобилите трябва да обиколят по съседните улици. 

 

Дали това е така ще установи проверка на Народното събрание. Очаква се тя да приключи до дни. Едва след като резултатите от нея станат ясни, ще се разбере и дали ще бъдат предприети конкретни действия и наказания за определени шофьори. 

 

След проверка на номерата от клиповете, които нашият зрител изпрати, от Национална служба охрана заявиха, че автомобилите не са техни. От пресцентъра на парламента обаче не отрекоха колите да са депутатски и дори потвърдиха, че шофьорите са предупредени да спазват правилата на пътя. Оттам започват и спешна проверка на казуса.

 

Законът не прави разлика между коли на Народното събрание, на Министерския съвет и тези на обикновените граждани. Всеки, който не спазва правилата, е нарушител. В случая знакът си е на мястото и трябва да се спазва”, заяви Георги Свиленски от Комисия по транспорт в Народното събрание.

 

Поне за няколко часа, докато камера на Нова телевизия беше на мястото, нарушителите намаляха значително.