Повод стана докладът на Сметната палата, която извърши одит на „Авиоотряд 28”

Поредна схватка между ГЕРБ и „Атака”. Лидерът на националистите Волен Сидеров изпрати сигнал срещу Бойко Борисов до главния прокурор. 

 

Този път повод стана докладът на Сметната палата, която извърши одит на правителствения „Авиоотряд 28”. 

 

Според оповестения преди два дни документ, в държавния авиопревозвач през годините са извършвани административни нарушения. Нарушения бяха установени и от временната парламентарна комисия, която начело с Венцислав Лаков от „Атака” проверяваше полетите на властта по времето на ГЕРБ. Затова националистите решили да изпратят доклада на сметната палата на сотир цацаров.

 

Изпращаме до най-обективната, безпристрастна, светкавично бърза прокуратура доклада, за да вземе мерки, да свали имунитета на г-н Бойко Борисов и да провери как е профукал тези 34 милиона лева”, заяви Волен Сидеров. „Имам и данни, че служители на НСО и на ВИП-а на летището са потвърдили, че багажът на Бойко Борисов и хората му е бил качван на борда без никаква проверка. Така огромни количества пари са били изнесени от България”, смята Сидеров.

 

Няма състав на престъпление, този доклад не може да бъде използван от прокуратурата като основание за досъдебно производство. Оттук нататък нека да спрат спекулациите, вече стана ясно, че никакви чували с милиони не са носени в Ливан и никакви фолкпевици не са разхождани”, заяви Ивайло Московски.

 

"Когато го осъдя, ще ви дам парите", заяви пред журналисти лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.