НФСБ не е получавал предложение за коалиция с "България без цензура"

На фона на общото впечатление, че в България всички са скарани и се мразят с удоволствие, и при ожесточението, което демонстрират управляващи и опозиция в парламента, всеки съюз изглежда като чудо на чудесата. Миналата седмица двама политици си подадоха ръка – Слави Бинев се отказа от лидерския си пост в ГОРД и се присъедини към Националния фронт за спасение на България по линия на сближаването му с един от неговите председатели – Валери Симеонов. Как честолюбието отстъпва пред общата цел и коя е тази цел – отговорът на тези въпроси даде новият политически тандем в предаването „На светло” с Люба Кулезич.

 

Двамата отрекоха слуховете, че са получили официално предложение за коалиция с „България без цензура” на Николай Бареков.

 

Бинев и Симеонов твърдят, че отношенията им са били добри през годините, в които се познават и не създават партия, която да има за цел издигането на някой авторитет или с това да блесне нечия индивидуалност:

 

„Създали сме един патриотичен фронт, в който влиза Слави Бинев с ГОРД, "Национален идеал за единство", "Средна европейска класа", "Целокупна България", Сдружение "Патриот". Така че не си поставяме за цел някакъв личен просперитет. Много бяха тези, които извлякоха дивиденти от участието си в политиката. Ние искаме да извлечем дивиденти за България. Това ни обединява, това ни прави съмишленици”, коментира Валери Симеонов.

 

„Присъединиха ни тези идеи, че сме си позволявали да казваме неща, които другите не са смеели да казват”, отбеляза Слави Бинев. „Извадил съм си поука. Наистина понякога прекалявах… такова е настроението на човек, на когото устата му е била запушена дълго време… Узрявам. Помъдрявам с годините”, добави бившият вече лидер на ГЕРБ.

 

„Атака” не е Волен Сидеров и шайката му. "Атака" беше една идея, а Валери Симеонов беше продуцентът, сценаристът, режисьорът на партията”, каза още Бинев. В този ред на мисли Симеонов отбеляза, че формацията на Сидеров е била успешен проект до изпращането на Бинев в Европарламента, била олицетворение на отсъстващото до тогава от политическото пространство у нас – любовта към родината, патриотизма, национализма, но не в сегашния му вид. „‘Атака’ е търговско дружество, г-н Сидеров осребрява всичко, до което се докосне. Ако му предложат ще подкрепи и партията на Касим Дал”, посочи лидерът на НФСБ.  

 

Целия разговор с Бинев и Симеонов можете да гледате във видеото.