Това стана яснслед разговор между президента Росен Плевнелиев и украинския посланик

Незабавно да бъде прекратено насилието и бързо да бъде намерено политическо решение на ситуацията в Украйна. За това настоя президентът Росен Плевнелиев в разговора си с украинския посланик Микола Балтажи, информират от прессекретариата на държавния глава.


Плевнелиев за пореден път остро осъди употребата на сила, действие, довело до отнемането на живота на десетки невинни граждани.


Посланик Микола Балтажи информира държавния глава за ситуацията в страната и му благодари за това, че лично той е един от най-силните адвокати за европейското развитие на Украйна.


„Трайното решение на политическата криза минава през формирането на ново правителство на националното съгласие, провеждане на предсрочни президентски избори и конституционна реформа”, посочи Росен Плевнелиев пред посланик Балгажи.


Държавният глава заяви, че като президент на държава-членка на ЕС ще работи за единна позиция на Съюза и ще настоява да се предприемат спешни мерки от страна на ЕС в подкрепа на икономическото възстановяване и стабилизиране на страната.