Въпреки подписаното споразумение на площада в Киев продължават да са в бойна готовност

Надежда за мир в Украйна. Президентът Виктор Янукович отстъпи и се съгласи на предсрочни избори, коалиционно правителство и конституционна реформа

 

Голямата новина от Украйна. В Киев има вече подписано споразумение между президента Виктор Янукович и опозиционните лидери за излизане от кризата в страната. 

 

Радате е приела пакет от закони, които да благоприятстват плавното протичане на реформата – ще бъде променено законодателството до степен, че Конституцията от 2004 година се връща, тоест президентът няма да има такива правомощия, на каквито Виктор Янукович се радваше. 

 

Важна стъпка е и освобождаването на Юлия Тимошенко от затвора.

 

Ще бъде създадено и временно правителство на националното единство, което ще управлява. Това вероятно ще стане до десет дни. 

 

Другата важна стъпка е, че до края на годината ще бъдат проведени демократични избори в цялата страна.

 

Нови и нови привърженици на промяната застават на барикадите. Хората са насочили гнева си главно към президента Янукович. За тях той олицетворява всичко, което пречи на европейската интеграция и демокрацията.

 

Това, което стана в Киев и Украйна удиви света и Европа. Но дали е свършило или край Днепър ще има още кравопролития, остава основния въпрос в тези часове, в които се решава съдбата на страната.

 

Повече по темата гледайте във видеото.