Минималните температури във високите западни полета ще паднат до минус 2 градуса

И във вторник температурите ще бъдат около средните за края на февруари, а в източните райони ще остане ветровито. В Източна България през по-голямата част от деня ще е облачно и на места ще превалява слабо дъжд и сняг, но без да се образува снежна покривка.


Доста по-различно ще е времето западните райони, където денят ще започне с разкъсана облачност, която след пладне ще намалее до слънчево. В тази част на страната и вятърът ще отслабне и стихне, а на изток ще духа до умерен северен вятър.


Минималните температури във високите западни полета ще паднат до минус 2, минус 3 градуса, а в останалите райони на страната ще са все още положителни - между нула и плюс 2. Максималните стойности ще са в доста широки граници - от 3 - 4 градуса в Североизточна България, до 11 - 12 в крайните югозападни райони.


Планините утре ще предлагат добри условия за туризъм. Над масивите на Западна България ще има разкъсана облачност, намаляваща следобед до слънчево. Повече облаци и условия за слаби снеговалежи ще има само над Източна Стара планина. Понижението на температурите ще продължи и над 1500 метра те през целия ден ще останат отрицателни. За съжаление новата снежна покривка, след валежите през последните дни, е само около 5 - 10 сантиметра и ски пистите продължават да се обработват с изкуствен сняг. Все още има доста заледени участъци, а на места лавинната опасност е значителна.


През следващите дни пролетта отново ще напомни за себе си. В сряда повече облаци ще се задържат само по Черноморието, а в останалите райони ще бъде предимно слънчево и по-топло.


В четвъртък денят ще започне с краткотрайни мъгли, които до обед ще се разсеят. По-късно от запад облаците ще се увеличат и в петък ще е по-често облачно, но без валежи. Затоплянето ще продължи. Сравнително топло, но с облаци ще бъде и през почивните дни. В събота следобед от югозапад ще започнат превалявания от дъжд, които в неделя ще обхванат цялата страна.


Пълната прогноза за времето вижте на Sinoptik.bg


Следете на живо пътната обстановка и атмосферните условия само на Kamerite.bg