Късно следобед от северозапад с усилване на вятъра и облаци ще навлезе по-студен въздух

В момента над по-голямата част от страната е слънчево, а разкъсани облаци има само над североизточните райони. През деня ще бъде предимно слънчево с временни заоблачавания над Североизточна България. Късно следобед от северозапад с усилване на вятъра и облаци ще навлезе по-студен въздух. Привечер в западните, а през нощта срещу четвъртък и в северните и планински райони ще превали дъжд.

 

Сега температурите са между 3 и 9 градуса. Следобед отново ни очакват пролетни стойности - от 19 до 24 градуса.

 

В планините също ще е слънчево, но ще духат силни, по откритите части и бурни ветрове от запад-северозапад. Максималните температури по върховете ще са от минус 1 на Мусала, до 12 на Рожен. Заради високите температури естествената снежна покривка се топи, но в по-високите части все още има достатъчно сняг за зимни спортове. Повечето ски писти в зимните ни курорти работят.

 

Утре още сутринта облаците ще намалеят, а следобед и вятърът ще започне да отслабва. В петък и събота ще е предимно слънчево с намалена видимост преди обед. Температурите ща са около 20 градуса. В неделя и понеделник ще се появи разкъсана средна и висока облачност, но тя няма да пречи на слънцето и ще остане топло и почти тихо. 

 

Още за времето вижте на Sinoptik.bg.


Актуалната атмосферна и пътна обстановка можете да следите в реално време на Kamerite.bg.