Опозицията поиска лидерът на социалистите да се извини на кърджалийци

Парламентарната група на ГЕРБ ще поиска ДАНС да разследва изказване на лидера на социалистите в интервю за „Труд”, в което Станишев сравнил Крим с Кърджали с думите: „Ако утре някой поиска референдум за Кърджали…”. На брифинг в Народното събрание депутатът Цвета Караянчева поиска извинение от председателя на БСП от името на кърджалийци.

 

„Нека да излезе и да каже какво е имал предвид с този референдум и защо сравнява Кърджали с Крим”, призова Караянчева. „Днес или утре Парламентарната група на ГЕРБ ще поиска от ДАНС разследване на думите на г-н Станишев. Има ли реална заплаха за област Кърджали, има ли интереси на чужди сили към област Кърджали? И на какво основание г-н Станишев говори по този начин”, отбеляза народният представител от опозицията.

 

„Кърджали е територия на Република България и там живеят български граждани. Тема за референдум за мен е недопустима”, посочи Караянчева. „Това, което говори Сергей Станишев е изключително притеснително”, добави Цвета Караянчева, цитирана от „Фокус”.